top of page

Gidsbeurten voor kinderen

Vaak vinden kinderen een stad bezoeken maar een saaie bedoening, maar het kan ook anders. Kris Kras biedt 3 wandelingen op kindermaat aan. De wandelingen zitten vol Brugse verhalen en legendes en worden afgewisseld met interactieve opdrachtjes.

Ambachtenwandeling

Ontdek ambachten uit de Middeleeuwen, luister naar verhalen over de eerste graaf van Vlaanderen, de legende van de “couden brouck”, en maak kennis met Serena en de kant. Een boeiende wandeling voor kinderen die iets willen beleven.

We mijden we de drukste plaatsen maar zoeken de rustige stukjes van de stad op.

Begin en einde op de markt.

Arm en rijk in de Middeleeuwen

Brugge was een rijke stad werd, maar niet iedereen profiteerde mee van die rijkdom Legendes en verhalen geven een mooi beeld van deze tegenstellingen

Begin op de Markt, via het Burgplein naar de oude handelswijk van Brugge. Dev erhalen van Anna van ’t pitje in de Sint-Annawijk en Serena en haar kantwerkjes. Via de kantschool en de Jeruzalemkapel tot in het Astridpark. Dan nog even ontspannen op het super speelplein.

Legendes en verhalen

Maak je kennis met de eerste graaf van Vlaanderen die het gevecht aanging met een gevaarlijke beer. Luisteren naar het verhaal van zwanen, maak kennis met leerlooiers en ontdek de godshuizen. We wandelen langs het Sint-Janshospitaal waar barbiers en zusters de zieken van de stad opvingen. Ook Gruuthuuse, het begijnhof en het Minnewater komen aan bod.

We bezoeken de meer toeristische plekjes van de stad.

Begin op de markt en einde aan het Minnewaterpark.

Met de klas op stap

Kriskrasdoorbrugge biedt ook wandelingen aan voor klasgroepen uit de basisschool. Geen geschiedenisles maar een actieve wandeling doorheen de binnenstad. Stuur een berichtje en er wordt voor jouw klas een wandeling op maat gemaakt.

bottom of page